Lektionsplanering och pågående arbete - vid frånvaron så läs planeringen och gör det du kan hemma
Hem och konsumentkunskp år 8 v.45
Matlagning
- Planera en lunch/middag för 2 el 3 personer
- Näringsriktig måltid/tallriksmodellen
- Tillaga och använda rätt metoder
- Utvärdera och ge omdöme om arbetsprocessen
- Använd matkoll
Tidsåtgång 1-2 veckor
Mera om uppgiften kommer inom kort
Jobb v.42
Ni ska jobba med frågorna som finns på hkk hemsidan. För att repetera näringsläran.
https://hem-och-konsumentkunskap-bronja.webnode.se/klasser-grupper/%C3%A5r-8/naringslara/
Använd hkk-boken, internet och de kunskaper som ni inhämtat på lektionen.
Fortsätt repetera……. Se bildspelen
https://hem-och-konsumentkunskap-bronja.webnode.se/flippadeklassrum/naringslara/
Nu kör vi i gång ett nytt arbetsområde. Konsumentkunskap
v.12-15 kommer vi att jobba med rättigheter och skyldigheter som konsument. Cash - mina pengar din ekonommi.
Ladda ner doc och dela det med mig på Google drive när du besvarat vad orden betyder.
lovislins@gmail.com
Vi kommer se filmsnuttar från Sli (Handling och konsekvens) och sedan jobba med lite olika fall tillsammans för att träna.
Examination på området blir att enskilt lösa någa konsumenträtts fall, samt doc om Mina pengar din ekonomi som delas med mig efter att ni besvarat och förklarat ordens betydelse.
v.5-12 Egen matlagning, se fliken Egen matlagning